Οι εμπορικοί πόλεμοι παρασύρουν το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εμπορικοί πόλεμοι παρασύρουν το πετρέλαιο
Πτωτικές τάσεις καταγράφει το πετρέλαιο την Δευτέρα.

Πτώση άνω του 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα καθώς καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις μέσα σε ένα εξάμηνο, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης, αλλά και των εμπορικών πολέμων που καλλιεργούν φόβους, για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαπραγματεύονται στα 61,11 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,42% και οι τιμές του αμερικανικού αργού στα 53,93 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,88%.

Οι πτωτικές τάσεις ακολούθησαν πτώση των τιμών κατά περισσότερο από 3% την Παρασκευή, η οποία κατέστησε τον Μάιο τον χειρότερο μήνα για τα αργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζονται από νέες εμπορικές διενέξεις ανησυχίες, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ προκάλεσε παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις, απειλώντας με νέους δασμούς το Μεξικό, το οποίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ και ένας σημαντικός προμηθευτής αργού πετρελαίου», ανέφερε ο Mithun Fernando, επενδυτικός αναλυτής της Rivkin Securities.

«Η διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας παραμένει κρίσιμος παράγοντας για τις παγκόσμιες προοπτικές ανάπτυξης, αλλά οι νέες εμπορικές διενέξεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού επηρέασε τη ζήτηση και στην Αμερική», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην OANDA.

Η Barclays δήλωσε σε σημείωμα που δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή ότι η κατανάλωση πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσε σημαντική πτώση σε ετήσια βάση για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2017. Συγκεκριμένα, η ζήτηση πετρελαίου έπεσε κατά σχεδόν 370.000 βαρέλια την ημέρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider