Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων
Η αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή αντανακλάται στην τιμή του πετρελαίου.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν ενώ οι χώρες του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους δείχνουν διατεθειμένοι να επεκτείνουν την πολιτική περικοπών στην παραγωγή.

Ωστόσο, οι τιμές συγκρατούνται από τις ανησυχίες ότι ένας παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος της Κίνας-ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε την Δευτέρα το Ιράν ότι θα αναλάβει έντονη δράση σε περίπτωση που αυτό επιχειρήσει να πλήξει τα συμφέροντα ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί επακόλουθο της εκτόξευσης πυραύλων στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη, στην οποία η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι με κάποιο τρόπο εμπλέκεται και το Ιράν.

Το Ιράν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα υποκύψει στην πίεση των ΗΠΑ ενώ σταμάτησε τις συνομιλίες υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η τράπεζα ANZ δήλωσε ότι η αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή αντανακλάται στην τιμή του πετρελαίου.

Παράλληλα, η προσφορά από την πλευρά του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας έχει μειωθεί και κατά τη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 25-26 Ιουνίου θα εξεταστεί η πολιτική που θα ακολουθήσει το καρτέλ κατά το β’ εξάμηνο.

Την Τρίτη το πρωί (11.13 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 63,37 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 045% και το μπρεντ στα 71,98 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,01%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider