Ο Τραμπ ρίχνει το πετρέλαιο – Βουτιά 4% για τον «μαύρο χρυσό»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ ρίχνει το πετρέλαιο – Βουτιά 4% για τον «μαύρο χρυσό»
Ο Τραμπ έστειλε μήνυμα στον ΟΠΕΚ να αναλάβει άμεσα δράση, προκειμένου να συγκρατήσει τις τιμές των καυσίμων.

«Βουτιά» 4% καταγράφουν οι τιμές των συμβολαίων του πετρελαίου τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ έστειλε μήνυμα στον ΟΠΕΚ να αναλάβει άμεσα δράση, προκειμένου να συγκρατήσει τις τιμές των καυσίμων. «Η τιμή της βενζίνης πρέπει να πέσει. Ζήτησα από τον ΟΠΕΚ να ρίξει τις τιμές της βενζίνης», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα τελευταία 24ωρα, οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ κινούνται πτωτικά, ωστόσο είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και κατά 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η παρέμβαση του Τραμπ ρίχνει το πετρέλαιο, με τα συμβόλαια του μπρεντ να χάνουν 2,97 δολάρια ή 4% και να διαπραγματεύονται πέριξ των 71,38 δολαρίων το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, τα συμβόλαια του μπρεντ μετρούν απώλειες 1%.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, αντίστοιχα, υποχωρούν κατά 4,4% ή χάνοντας 2,87 δολάρια, προς τα επίπεδα των 62,34 δολαρίων το βαρέλι. Για την εβδομάδα, οι απώλειες φτάνουν το 2,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider