Στα ύψη το πετρέλαιο λόγω της άρσης των εξαιρέσεων για εισαγωγές από Ιράν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ύψη το πετρέλαιο λόγω της άρσης των εξαιρέσεων για εισαγωγές από Ιράν
Οι ΗΠΑ θέτουν τέλος στις εξαιρέσεις που ίσχυαν για οκτώ χώρες.

Kοντά στα υψηλότερα επίπεδά για το 2019 κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Ουάσινγκτον να τερματίσει από τον επόμενο μήνα, τις εξαιρέσεις στις εισαγωγές πετρελαίου άλλων χωρών από το Ιράν, εφαρμόζοντας πλήρως τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαπραγματεύονται στα 74,29 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 0,3% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 65,95 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018, πριν μειωθούν στα 65,86 δολάρια του βαρέλι, με αύξηση 0,5% από το τελευταίο κλείσιμο.

Η Goldman Sachs αναμένει ότι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να θέσουν τέλος στις απαλλαγές από τις κυρώσεις για χώρες που εξακολουθούν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στις τιμές του αργού, παρόλο που η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έκπληξη τους συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας.

«Αν και αναγνωρίζουμε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους για άνοδο των τιμών, θεωρούμε ότι το εύρος των τιμών για το Brent θα κυμανθεί από 70 έως 75 δολάρια ανά βαρέλι για το δεύτερο τρίμηνο του 2019», ανέφερε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δήλωσε τη Δευτέρα ότι από την 1η Μαΐου θα εξαλείψει όλες τις απαλλαγές που επιτρέπουν σε οκτώ χώρες να αγοράσουν ιρανικό πετρέλαιο χωρίς να αντιμετωπίζουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Αυτές οι οκτώ οικονομίες, οι οποίες είχαν αρχικά τη δυνατότητα να συνεχίσουν να αγοράζουν ιρανικό αργό χωρίς την επιβολή κυρώσεων, περιλαμβάνουν την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider