Πτωτικές τάσεις για το πετρέλαιο παρά τις «αμερικανικές εκπλήξεις»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές τάσεις για το πετρέλαιο παρά τις «αμερικανικές εκπλήξεις»
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει το πετρέλαιο παρά την μη αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων και παρά τις εντεινόμενες ανησυχίες για την αμερικανική πολιτική απέναντι στην Κίνα, την Βενεζουέλα και το Ιράν.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές είχαν κάνει λόγο για αύξηση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

«Η επίμονη άνοδος της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ, μαζί με τις παρατεταμένες ανησυχίες από την πλευράς ζήτησης που προκύπτουν από την εμπορική διαφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, περιορίζουν τα κέρδη», ανέφερε ο Abhishek Kumar από την Interfax Energy στο Λονδίνο.

Παρά τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, οι τιμές υποστηρίχθηκαν φέτος από τη συμφωνία που επετεύχθη από τα μέλη του ΟΠΕΚ και από συμμάχους του καρτέλ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Ο παγκόσμιος εφοδιασμός έχει επίσης υποστεί πλήγμα από τις κυρώσεις των Η.Π.Α. κατά της Βενεζουέλας και του Ιράν.
Την Πέμπτη το πρωί, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαπραγματεύονται στα 71,42 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 20 σεντς ή 0,3%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφουν πτώση κατά 7 σεντς ή 0,1% στα 63,69 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.