Πετρέλαιο: Οι τιμές δεν πέφτουν παρά το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι τιμές δεν πέφτουν παρά το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ
Οι αμερικανικές κυρώσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου.

Άνοδο καταγράφουν το πρωί της Παρασκευής οι τιμές του πετρελαίου παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής. Όπως σημείωσαν πηγές του καρτέλ, τα κράτη – μέλη του και άλλα εκτός του ΟΠΕΚ όπως είναι η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσουν την παραγωγή από τον Ιούλιο αν μειωθούν περαιτέρω οι παραδόσεις από τη Βενεζουέλα και το Ιράν και οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται.

«Τώρα υπάρχει μια πρόταση ότι ο ΟΠΕΚ μπορεί να μας εκπλήξει και να αυξήσει την παραγωγή προληπτικά εάν συνεχιστεί η άνοδος των τιμών», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώθηκε κάτω από το 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως λόγω των κυρώσεων των Η.Π.Α., ανέφερε την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ενώ η προσφορά του Ιράν θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω μετά τον Μάιο αν, όπως πολλοί αναμένουν, η Ουάσινγκτον αυστηροποιήσει τις κυρώσεις της κατά της Τεχεράνης.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία πρόκειται να συναντηθούν στη Βιέννη στις 25-26 Ιουνίου για να καθορίσουν την πολιτική τους.

Μέχρι στιγμής τα μέλη του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του τηρούν την απόφαση περιορισμού κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τις αρχές του 2019, με σκοπό να επιτευχθεί μείωση των αποθεμάτων και άνοδος των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Την Παρασκευή το πρωί (11.55 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 64,22 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,01% και το μπρεντ στα 71,37 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,76%.

Με πληροφορίες από το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider