Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για ύφεση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για ύφεση
Οι γεωπολιτικές εντάσεις διατηρούν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη το μεσημέρι παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες ώρες είχαν υποχωρήσει από τα υψηλά επίπεδα των πέντε μηνών.

Παρά το γεγονός ότι οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν, τα στοιχεία για την άνοδο της απασχόλησης στις ΗΠΑ και τα βελτιωμένα στοιχεία για την κινεζική βιομηχανία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας δεν άφησαν τις τιμές να πέσουν.

Η Bank of America Merrill Lynch δήλωσε ότι το 2019 εξακολουθεί να υπάρχει «σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης παγκοσμίως». Με βάση αυτά τα δεδομένα αναμένει ότι το brent θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 70 δολάρια ανά βαρέλι και το αργό στα 59 δολάρια το βαρέλι το 2019 και στα 65 δολάρια το βαρέλι και στα 60 δολάρια το βαρέλι το 2020 αντίστοιχα.

Οι συγκρούσεις στη Λιβύη, η οποία είναι σημαντικός προμηθευτής πετρελαίου στην Ευρώπη, παράγοντας περίπου 1,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αποτελούν βασικό συντελεστή στην ανοδική πορεία του πετρελαίου

Όπως δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα της Saxo Bank, οι οι μάχες στη Λιβύη προστίθενται σε μια ήδη τεταμένη αγορά, η οποία έχει ενισχυθεί φέτος από τις κυρώσεις των Η.Π.Α. για τους πετρελαιοπαραγωγούς του Ιράν και της Βενεζουέλας, καθώς και τις περικοπές εφοδιασμού από την πλευρά του ΟΠΕΚ.

Την Τρίτη το μεσημέρι (12.13 ώρα Ελλάδος) το αργό καταγράφει άνοδο κατά 0,34% στα 64,62 δολάρια και το brent σημειώνει άνοδο 0,13% στα 71,19 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider