Τα αυξημένα αποθέματα στις ΗΠΑ ρίχνουν το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα αυξημένα αποθέματα στις ΗΠΑ ρίχνουν το πετρέλαιο
Σε επίπεδα ρεκόρ η αμερικανική παραγωγή.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο ύστερα από την ανακοίνωση της αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση 425.000 βαρελιών. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 12,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Ο Michael McCarthy, επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς στην CMC Markets στο Σίδνεϊ, αναφέρθηκε στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας οι οποίες εκτιμά ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο ενώ σημείωσε ότι η ζήτηση κινείται σε καλύτερα από τα αναμενόμενα επίπεδα.

«Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας σημείωσαν πρόοδο την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο και οι δύο πλευρές επιδιώκουν να γεφυρώσουν τις διαφορές κατά τη διάρκεια περαιτέρω συνομιλιών, ανέφερε μιλώντας για το ίδιο θέμα ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρυ Κούντλοου.

Όσον φορά στις τιμές πετρελαίου την Πέμπτη, στις 13.15 ώρα Ελλάδος το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 69,16 δολάρια σημειώνοντας πτώση 0,22% και το αργό στα 62,35 δολάρια σημειώνοντας πτώση 0,18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider