Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για την προμήθεια αντισταθμίζουν τους φόβους για την οικονομία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για την προμήθεια αντισταθμίζουν τους φόβους για την οικονομία

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς οι ανησυχίες για τις προμήθειες αντισταθμίζουν τους φόβους της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Έτσι, η τιμή του μπρεντ στις 9:27 ώρα Ελλάδος διαπραγματεύεται στα 68,17 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,87% και η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 60,52 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,63%.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ για το Ιράν και τη Βενεζουέλα, καθώς και οι περικοπές εφοδιασμού από τα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και άλλων μεγάλων παραγωγών βοήθησαν στη στήριξη των τιμών φέτος, επισκιάζοντας τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ωστόσο, τα μελλοντικά κέρδη ενδέχεται να περιοριστούν από την αναμενόμενη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και από την ικανότητα των Αμερικανών παραγωγών πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή τους όταν οι τιμές σηκωθούν, δήλωσε ο Phin Ziebell, ανώτερος οικονομολόγος της National Australia Bank.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η αμερικανική παραγωγή έχει σταθεροποιηθεί και η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ανέφερε την Παρασκευή ότι η εγχώρια παραγωγή αργού κινήθηκε χαμηλότερα τον Ιανουάριο στα 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν την περασμένη εβδομάδα τον αριθμό των εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν στο χαμηλότερο επίπεδο μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, περιορίζοντας τις περισσότερες εγκαταστάσεις στο ένα τέταρτο σε τρία χρόνια, ανέφερε η εταιρεία ενέργειας της Baker Hughes.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider