Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση
Το αργό εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τις εθελοντικές περικοπές εφοδιασμού του ΟΠΕΚ.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο το πρωί της Τετάρτης παρά τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές το αργό εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τις εθελοντικές περικοπές εφοδιασμού υπό την ηγεσία του παραγωγικού συλλόγου ΟΠΕΚ και τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και της Βενεζουέλας

«Οι φθίνουσες προοπτικές εφοδιασμού από τη Βενεζουέλα και το Ιράν, καθώς και οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαϊκών προϊόντων θεωρούνται πρωταρχικοί παράγοντες για την πορεία των τιμών», δήλωσε ο Norbert Ruecker, από την ελβετική τράπεζα Julius Baer.

Όπως ανέφερε, οι τιμές του πετρελαίου πιθανόν να «κάτσουν» στα 70 δολάρια το βαρέλι, καθώς ο πληθωρισμός των τιμών των καυσίμων, όπως παρατηρήθηκε πέρυσι, θα πλήξει τη ζήτηση σε αυτό το επίπεδο. Παράλληλα, δήλωσε ότι «η παραγωγή από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ καλύπτει σχεδόν πλήρως την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται στις αυξανόμενες εξαγωγές αργού πετρελαίου, οι οποίες έφθασαν τα 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο.

Την Τετάρτη το πρωί (9.55 ώρα Ελλάδος), οι τιμές του μπρεντ διαμορφώνονται στα 67,79 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,27% και οι τιμές του αργού στα 59,09 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,10%.

Σημειώνεται ότι σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) πρόκειται να δημοσιεύσει την εβδομαδιαία αναφορά παραγωγής και αποθήκευσης αργού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider