Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ συνεχίζει να κινεί τα νήματα των τιμών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ συνεχίζει να κινεί τα νήματα των τιμών
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο την Παρασκευή.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή παρά τις ανησυχίες ότι η οικονομική επιβράδυνση σύντομα θα προκαλέσει αύξηση της ζήτησης καυσίμων.

«Το αργό εξακολουθεί να κινείται ψηλότερα ... κάτι το οποίο αποτελεί επακόλουθο των συνεχιζόμενων στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ + ενώ σημαντικός παράγοντας εξακολουθεί να είναι και ο περιορισμός της παραγωγής στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα στη δανική Saxo Bank .

Τα μέλη του ΟΠΕΚ και άλλα μέλη εκτός του καρτέλ θα συναντηθούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για το Σαββατοκύριακο για να αναθεωρήσουν την πολιτική για την παραγωγή, αν και οι περισσότεροι αναμένουν ότι οι περικοπές θα συνεχιστούν.

«Δεν νομίζουμε ότι κάτι θα συμφωνηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, υποψιαζόμαστε ότι η ομάδα θα ασχοληθεί και με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια να διατηρηθεί η ισορροπία της αγοράς », ανέφερε η ANZ την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας και του Ιράν έχουν ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αγορά πετρελαίου.

Πάντως, το πρωί της Παρασκευής (9.17 π.μ.), οι τιμές του αργού διαπραγματεύονται στα 58,75 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 0,24% και οι τιμές του brent διαμορφώνονται στα 67,37 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 0,21%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider