Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του πετρελαίου
Στο υψηλότερο επίπεδο των τεσσάρων τελευταίων μηνών κινείται το πετρέλαιο.

Σε σχετικά υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του πετρελαίου παρά την μικρή πτώση που σημειώνει το μεσημέρι της Τετάρτης. Το αμερικανικό αργό να διαμορφώνεται στα 58,10 δολάρια (12.56 ώρα Ελλάδος) καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,27% και το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 67,48 δολάρια καταγράφοντας μικρή πτώση κατά 0,10%.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν φέτος άνοδο κατά περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι, κάτι το οποίο οφείλεται εν μέρει στους περιορισμούς της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και άλλες χώρες εκτός του καρτέλ και στη συρρίκνωση της προμήθειας λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας και του Ιράν. Το ανοδικό ράλι συγκράτησε η παραγωγή ρεκόρ από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ κατά το προηγούμενο διάστημα, κάτι το οποίο όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύει επ’ αόριστον. Μάλιστα, οι αναλυτές θεωρούν πιθανή μια παρατεταμένη πτωτική πορεία στα αποθέματα της Αμερικής.

«Η απροσδόκητη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων φυσικού αερίου, μαζί με τις επιθετικές περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ, ωθούν ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε ο Sungchil Will Yun, αναλυτής εμπορευμάτων της HI Investment & Futures Corp. στη Σεούλ. Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να καθυστερεί το Brexit, αυτό θα μπορούσε να διατηρήσει το πετρέλαιο σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές θα έχουν να αντιμετωπίσουν λιγότερες αβεβαιότητες, σημειώνει.

Τα αμερικανικά αποθέματα σημείωσαν πτώση, κάτι που διέψευσε την αύξηση της τάξης των 3 εκατομμυρίων βαρελιών που προέβλεπε σχετική έρευνα του Bloomberg. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,62 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα και πρόκειται για την πιο απότομη μείωση από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον ΕΙΑ.

Με πληροφορίες από το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider