Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω Ιράν και Βενεζουέλας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο λόγω Ιράν και Βενεζουέλας
Ώθηση στην τιμή δίνει και η ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη λαμβάνοντας ώθηση από τις περικοπές εφοδιασμού από τον ΟΠΕΚ ενώ οι αγορές έχουν ενισχυθεί περαιτέρω με την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων του Ιράν και της Βενεζουέλας.

Στη Βενεζουέλα η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας της Νότιας Αμερικής παρέμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ διακοπές εξακολουθούν να σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν παραλύσει νευραλγικοί τομείς όπως είναι η Υγεία ενώ τα τρόφιμα σαπίζουν εξαιτίας της τροπικής ζέσης. Φυσικά, ο πετρελαϊκός κλάδος μετρά τις δικές του απώλειες.

«Τα προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρισμού είναι πιθανό να προκαλέσουν απώλεια 700.000 βαρελιών την ημέρα στην προσφορά πετρελαίου», δήλωσε η τράπεζα Barclays.

Η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας (NAB) δήλωσε ότι οι προοπτικές της αγοράς πετρελαίου είναι συγκεχυμένες ενώ ο κίνδυνος των τιμών μειώθηκε λόγω ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη και της ισχυρής αύξησης του εφοδιασμού πετρελαίου από τις Ηνωμένες.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 12,30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2019, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

«Εν ολίγοις, βλέπουμε μια πολύ σταδιακή ανοδική πορεία για το πετρέλαιο φέτος, με το Brent να τείνει να φτάσει τα 70 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε η NAB.

Αυτό είναι πάνω από ένα μέσο όρο των περίπου 11 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα το 2018.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (12.31 ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 0,90% στα 57,38 δολάρια το βαρέλι και το brent διαπραγματεύεται στα 67,09 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 0,63%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider