Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας
Πιέσεις στο πετρέλαιο εξακολουθεί να ασκεί και η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή μετά από την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για συνεχιζόμενη αδύναμη οικονομική πορεία και τα νέα στοιχεία τα οποία έδειξαν ότι οι κινεζικές εισαγωγές και εξαγωγές υποχώρησαν τον περασμένο μήνα.

Πιέσεις στο πετρέλαιο εξακολουθεί να ασκεί και η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ όπου η παραγωγή έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τις αρχές του 2018, κάτι που καθιστά την Αμερική τον μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου, δέχθηκαν χτύπημα μετά από τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο οποίος δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία διανύει μια περίοδο συνεχούς αδυναμίας και διάχυτης αβεβαιότητας.

Παράλληλα, η ανάπτυξη στην Ασία, κάτι το οποίο ενδέχεται να επιδεινώσει τη ζήτηση καυσίμων και να ασκήσει πιέσεις στις τιμές.

Η τράπεζα επενδύσεων Jefferies, την Παρασκευή, ανέφερε ότι η αύξηση των εξαγωγών των ΗΠΑ ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγή σχιστόλιθου, η οποία είχε πρόσφατα επωφεληθεί από επενδύσεις των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου Exxon Mobil και Chevron.

Έτσι, την Πέμπτη το μεσημέρι (12.40 ώρα Ελλάδος), οι τιμές του αμερικανικού αργού καταγράφονται στα 55,69 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,71% και οι τιμές του brent καταγράφονται στα 65,05 δολάρια σημειώνοντας πτώση 1,89%.

Με πληροφορίες από το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider