Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο παρά το ρεκόρ παραγωγής στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο παρά το ρεκόρ παραγωγής στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ υπονομεύουν την πολιτική του ΟΠΕΚ για υποστήριξη των τιμών.

Άνοδο καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη παρά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν ισχυροί και η πολιτική του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής εξακολουθεί να εφαρμόζεται από τα κράτη-μέλη του καρτέλ και τη Ρωσία.

Την Πέμπτη το πρωί (10.00 ώρα Ελλάδος) οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφουν άνοδο κατά 0,25% στα 56,73 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ καταγράφει άνοδο κατά 0,06% στα 57,71 δολάρια.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ παραμένει στα επίπεδα ρεκόρ των 12,1 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως έχοντας καταγράψει αύξηση άνω των 2 εκατομμυρίων βαρελιών σε σχέση με τις αρχές του 2018. Η πολιτική αυτή των ΗΠΑ υπονομεύει τις προσπάθειες που έχει αναλάβει ο ΟΠΕΚ φέτος για μείωση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών με σκοπό να υποστηριχθούν οι τιμές.

«Η ισορροπία μεταξύ της αύξησης της αμερικανικής παραγωγής και των προσπαθειών του ΟΠΕΚ + για τη σταθεροποίηση των τιμών με περικοπή παραγωγής διαταράχθηκε από τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα αποθέματα των ΗΠΑ και την προειδοποίηση του ΟΟΣΑ για χαμηλότερη παγκόσμια ανάπτυξη που επηρεάζει την ενεργειακή ζήτηση», δήλωσε ο Alfonso Esparza από την OANDA.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δήλωσε την Τετάρτη ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,3% το 2019 και θα είναι μειωμένη κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες από τις προηγούμενες προβλέψεις το Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider