Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου το απόγευμα της Τρίτης καθώς οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ για συρρίκνωση της προσφοράς αντισταθμίζονται από την επανέναρξη της δραστηριότητας στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Λιβύης ενώ από την άλλη, παραμένουν οι ανησυχίες για εξασθένηση της ζήτησης.  

Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει φέτος άνοδο κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του περιόρισαν την παραγωγή. 

Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να επιταχύνει τις περικοπές της παραγωγής αυτό το μήνα όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας τη Δευτέρα.

Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας αλλά και οι αναταραχές στη Λιβύη, οι οποίες προκάλεσαν το κλείσιμο του El Sharara, ώθησαν ανοδικά το πετρέλαιο.

Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να επιτύχει τον στόχο περιορισμού της υπερπροσφοράς στην αγορά μέχρι τον επόμενο μήνα, δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ο Jeff Currie, παγκόσμιος επικεφαλής της έρευνας για τα βασικά προϊόντα της Goldman Sachs.

Όσον αφορά στις τιμές, το παιχνίδι φαίνεται να ορίζουν όχι μόνο οι ΗΠΑ αλλά και η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία. 

«Φαίνεται ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα είναι ευχαριστημένες  με τις τιμές αργού πετρελαίου μεταξύ 60 και 70 δολάρια για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Ole Hansen της Saxo Bank.
Τα 70 δολάρια για το brent είναι μια τιμή η οποία «μπορεί να επιτευχθεί πολύ σύντομα», σημείωσε.

Πάντως, την Τρίτη το απόγευμα (17.05 ώρα Ελλάδος), οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 56,73 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,25% ενώ οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαμορφώνονται στα 67,71 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,06%.

Με πληροφορίες από το  CNBC.