ΗΠΑ και Κίνα «ανοίγουν το δρόμο» στο πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ και Κίνα «ανοίγουν το δρόμο» στο πετρέλαιο
Ανοδικό ράλι για το πετρέλαιο καθώς οι δύο χώρες φέρονται να οδεύουν προς συμφωνία.

Ανοδικό ράλι καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς περιορίζεται η προσφορά του πετρελαίου διεθνώς ενώ ΗΠΑ και Κίνα φέρονται να οδεύουν προς εμπορική συμφωνία.

Οι δύο χώρες εμφανίζονται κοντά σε μια συμφωνία που θα επαναφέρει τα τιμολόγια των ΗΠΑ σε κινεζικά αγαθά αξίας τουλάχιστον 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το Πεκίνο δεσμεύεται για διαρθρωτικές οικονομικές αλλαγές και εξαλείφει τα αντίποινα για τα αμερικανικά αγαθά .

Οι ελπίδες για τον τερματισμό του εμπορίου μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου πρόσθεσαν στήριξη σε μια αγορά που συσπειρώνεται τους τελευταίους δύο μήνες σε περικοπές στην παραγωγή.

Η ουσιαστική πρόοδος» που έχουν επιτελέσει η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στις εμπορικές συνομιλίες τους είχε θετική ανταπόκριση και στις δύο χώρες και σε όλο τον κόσμο, δήλωσε αξιωματούχος της Κίνας τη Δευτέρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters η προσφορά από τις χώρες του ΟΠΕΚ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας τον Φεβρουάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν λάβει επιπλέον ώθηση από τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον μελών του ΟΠΕΚ, του Ιράν και της Βενεζουέλας, οι οποίες όπως εκτιμά η τράπεζα Barclays έχουν οδηγήσει σε μείωση περίπου 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα στην παγκόσμια προσφορά αργού.

Έτσι, τη Δευτέρα (12.52 μμ ώρα Ελλάδος), οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 1,23 % στα 65,36 δολάρια το βαρέλι και οι τιμές του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται στα 56,36 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider