Πετρέλαιο: Οι περιορισμοί στην παραγωγή δίνουν ώθηση στις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι περιορισμοί στην παραγωγή δίνουν ώθηση στις τιμές
Η μείωση της παραγωγής και οι κυρώσεις ενισχύουν τις τιμές του πετρελαίου.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη μετά από έκθεση που κάνει λογο για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου ενώ ο ΟΠΕΚ εξακολουθεί να τηρεί τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 56,02 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 52 σεντς ή 0,9%. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 34 σεντς ή 0,5% στα 65,55 δολάρια το βαρέλι.

Οι αγορές πετρελαίου υποστηρίχθηκαν από περιορισμούς στην προσφορά από τον από τα μέλη του ΟΠΕΚ τα οποία μαζί με ορισμένους μη συνδεδεμένους παραγωγούς όπως η Ρωσία, (γνωστός ως OΠΕΚ +), συμφώνησαν στα τέλη του περασμένου έτους να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημέρα για να υποστηρίξουν τις τιμές. Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του Ιράν.

«Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου ενισχύονται, καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ παρέμειναν σταθερά σε προγραμματισμένες περικοπές παραγωγής παρά την αυξημένη πολιτική πίεση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές της εβδομάδας», δήλωσε ο Μπέντζαμιν Λου, από την Phillip Futures.

Η Τραμπ ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι τιμές του πετρελαίου καθίστανται υπερβολικά υψηλές για την παγκόσμια οικονομία, ζητώντας από τον OΠΕΚ να χαλαρώσει τις περικοπές της προσφοράς.

Παρά τα όρια του ΟΠΕΚ, στην αγορά εξακολουθεί να υπάρχει υπερπροσφορά, καθώς η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά περισσότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το προηγούμενο έτος και επειδή η αύξηση της ζήτησης είναι χαμηλή λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και της βελτίωσης ενεργειακή απόδοση σε όλους τους κλάδους.

«Οι περικοπές στην παραγωγή OΠΕΚ + έχουν ... μέχρι στιγμής αποτύχει να δημιουργήσουν τη μείωση που απαιτείται », δήλωσε ο Όλε Χάνσεν, επικεφαλής στρατηγικής της Saxo Bank στη Δανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider