Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους κινείται το brent

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους κινείται το brent
Οι ελπίδες για λύση στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους κινείται η τιμή του brent το μεσημέρι της Παρασκευής λαμβάνοντας ώθηση από τις μειώσεις της παραγωγής του ΟΠΕΚ και τις ελπίδες ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο ίσως βάλουν σύντομα τέλος στην εμπορική τους διαμάχη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντάται την Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι δύο πλευρές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σκληρά χθες για διάφορες διευθετήσεις ώστε να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους, μία εβδομάδα πριν παρέλθει η προθεσμία που έθεσε η Ουάσινγκτον για την επίτευξη συμφωνίας, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή επαχθέστερων δασμών.

Οι τιμές ενισχύονται και από τις περικοπές στην παραγωγή από τις χώρες του ΟΠΕΚ καθώς και από τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του Ιράν.

Έτσι, το μεσημέρι της Παρασκευής, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημειώνουν αύξηση κατά 51 σεντς στα 57,48 δολάρια το βαρέλι. Παρέμειναν, ωστόσο, χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδο του 2019, στα 57,55 δολάρια το βαρέλι, στο οποίο ανήλθαν αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider