Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη δεν «τρομάζουν» το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη δεν «τρομάζουν» το πετρέλαιο
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το πετρέλαιο παρά την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής.

Στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019 έφθασαν το πρωί της Πέμπτης οι τιμές του πετρελαίου καθώς λαμβάνουν ώθηση από τις περικοπές παραγωγής από τους κορυφαίους του ΟΠΕΚ , καθώς και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν και της Βενεζουέλα. Οι τιμές υποστηρίζονται επίσης από τις ισχυρές αγορές μετοχών μετά από σημάδια προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα βρίσκονται σε καλό δρόμο και ανέφερε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρατείνει την προθεσμία για να τις ολοκληρώσει πέρα από την 1η Μαρτίου, οπότε και έχει οριστεί αύξηση στο 25% από το 10% για τους δασμούς σε εισαγωγές από την Κίνα συνολικής αξίας 200 δις. δολαρίων.

Παράλληλα, οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά Ιράν και της Βενεζουέλας συνέβαλαν στη μείωση της διαθεσιμότητας του είδους του αργού πετρελαίου. Παρ’ όλα αυτά , η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, αποτρέπει μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού παρουσιάζονται αυξημένα κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια ενώ σχετική μελέτη του EIA ανέφερε ότι η παραγωγή από σχιστόλιθο θα φτάσει στα 8,4 εκατομμύρια bpd τον επόμενο μήνα.

Η BNP Paribas εκτιμά ότι η άνοδος του αμερικανικού προϊόντος θα οδηγούσε σε χαμηλότερες τιμές πετρελαίου προς το τέλος του έτους, με το brent να κυμαίνεται στα 67 δολάρια το τέταρτο τρίμηνο και το αμερικανικό αργό στα 61 δολάρια.

Το πρωί της Πέμπτης, οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφονταν στα 57,33 δολάρια το βαρέλι αυξημένες κατά 17 σεντς ή 0,3% για να πέσουν μετά από λίγο στα 57,10 δολάρια. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, σημείωναν άνοδο κατά 6 σεντς στα 67,14 δολάρια το βαρέλι για να πέσουν στις 11. 00 π.μ (ώρα Ελλάδος) στα 66,87 δολάρια.

Ωστόσο, τα κέρδη των τιμών περιορίστηκαν, καθώς οι διαταραχές του εφοδιασμού αντισταθμίστηκαν από τις προσδοκίες των αποθεμάτων που αναπτύσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω της αύξησης της παραγωγής σχιστόλιθου σε επίπεδα ρεκόρ.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider