Πετρέλαιο: Ράλι ανόδου αναμένει η αγορά μέσα στο 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ράλι ανόδου αναμένει η αγορά μέσα στο 2019
Μεικτά πρόσημα καταγράφει το πετρέλαιο την Τετάρτη.

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη λίγο μετά από την καταγραφή των υψηλότερων επίπεδων τιμών μέσα στο 2019 για το αμερικανικό αργό.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού καταγράφουν άνοδο κατά 0,23% στα 56,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφουν πτώση 0,06% στα 66,45 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν από περικοπές εφοδιασμού των χωρών του ΟΠΕΚ και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ για το Ιράν και τη Βενεζουέλα.

Όμως, η αυξανόμενη παραγωγή των ΗΠΑ και οι προσδοκίες για οικονομική επιβράδυνση φαίνεται να πιέζουν τελικά τις τιμές του «μαύρου χρυσού», ανέφεραν οι αναλυτές.

«Έχουμε μειώσει την παραγωγή αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ... (και) υποθέτουμε τώρα ότι η Σαουδική Αραβία θα παράγει τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019 λιγότερο από τον στόχο των 10,31 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα που συμφωνήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου από τον ΟΠΕΚ», ανέφερε σε σημείωμα η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Εξαιτίας των περικοπών, η BNP εκτιμά ότι αναμένεται ότι οι τιμές του πετρελαίου θα καταγράψουν ράλι μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2019 με το Brent να κινείται στα 73 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στα 66 δολάρια.

Παρά τις κυρώσεις, οι εξαγωγές αργού του Ιράν ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες τον Ιανουάριο, και διαμορφώθηκαν στα 1,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Πολλοί αναλυτές ανέμεναν ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν θα μειωθούν κάτω από το 1 εκατομμύριο μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider