Στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο «σκαρφάλωσε» το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο «σκαρφάλωσε» το πετρέλαιο
Οι τιμές του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται στα 56,07 δολάρια το βαρέλι.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2018 κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα καθώς ο ΟΠΕΚ συνεχίζει την πολιτική μείωσης της παραγωγής, ενώ οι ΗΠΑ εφαρμόζουν κυρώσεις κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται στα 56,07 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,86%. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, διαμορφώνονται στα 66,40 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,23%.

Οι τιμές ενισχύθηκαν από την ύφεση της αγοράς λόγω των περικοπών εφοδιασμού που αποφάσισε ο ΟΠΕΚ και ορισμένοι παραγωγοί εκτός του καρτέλ όπως η Ρωσία.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στα τέλη του περασμένου έτους και αφορά στη μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για να αποφευχθεί η συσσώρευση πλεονασματικών ποσοτήτων.

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας εξακολουθεί να απασχολεί τους επενδυτές, ωστόσο, οι αγορές υποστηρίχθηκαν από την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα σύντομα θα επιλύσουν τις εμπορικές τους διαμάχες οι οποίες απειλούν να επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

«Οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και οι κυρώσεις των ΗΠΑ τόσο στο Ιράν όσο και στη Βενεζουέλα περιορίζουν την προσφορά. Οι εμπορικές εντάσεις την παγκόσμια ανάπτυξη παρουσιάζουν ενδείξεις χαλάρωσης του αισθήματος στις αγορές και βελτίωσης των προοπτικών ζήτησης πετρελαίου», δήλωσε ο Jasper Lawler από το London Capital Group.

Με πληροφορίες από το CNBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider