H οικονομική αβεβαιότητα επιβαρύνει το μέλλον του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H οικονομική αβεβαιότητα επιβαρύνει το μέλλον του πετρελαίου
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα.

H αύξηση των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ και η ανησυχία των επενδυτών στις χρηματοπιστωτικές αγορές ασκούν πιέσεις στο πετρέλαιο, το οποίο καταγράφει πτώση 1% τη Δευτέρα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού διαμορφώνονται στα 52,09 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 63 σεντς ή 1,2% ενώ οι τιμές του brent καταγράφουν πτώση μειώθηκαν κατά 0,8% στα 61,61 δολάρια το βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα, οι επιχειρήσεις ενέργειας στις ΗΠΑ αύξησαν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες τον αριθμό των εξεδρών που αναπτύσσουν δραστηριότητα.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν επτά πλατφόρμες εξόρυξης την εβδομάδα έως τις 8 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 854, προμηνύοντας μια περαιτέρω άνοδο στην παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία ήδη βρίσκεται στα επίπεδα ρεκόρ των 11,9 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού ομίλου Rosneft, Ιγκόρ Σετσίν, έχει διαμηνύσει στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η συμφωνία της Μόσχας με τον ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής αποτελεί στρατηγική απειλή.

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ + έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2017, με στόχο τη συγκράτηση της υπερπροσφοράς. Έχει παραταθεί αρκετές φορές και, σύμφωνα με την τελευταία συμφωνία, οι συμμετέχοντες θα μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι οικονομικές ανησυχίες επιβαρύνουν επίσης το μέλλον του αργού πετρελαίου ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας.

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου επαναλαμβάνονται αυτή την εβδομάδα με αντιπροσωπεία αξιωματούχων των ΗΠΑ να μεταβαίνει στην Κίνα για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν να αυξήσουν τους δασμούς που έχουν ήδη επιβληθεί στα εμπορεύματα από την Κίνα την 1η Μαρτίου, εάν οι εμπορικές συνομιλίες δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

Με πληροφορίες από το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider