Πετρέλαιο: «Σκαμπανεβάσματα» για το 2019 βλέπει η αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Σκαμπανεβάσματα» για το 2019 βλέπει η αγορά
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη.

«Σκαμπανεβάσματα» εκτιμούν ότι θα καταγράψει η τιμή του πετρελαίου μέσα στο 2019 οι διεθνείς αναλυτές λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ, του ΟΠΕΚ και της πορείας της οικονομίας.

Η διεθνής αγορά θεωρεί ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση της πορείας της τιμής του πετρελαίου από το πρώτο στο δεύτερο εξάμηνο του 2019. «Αναμένουμε ότι η τιμή του πετρελαίου θα σημειώσει άνοδο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών προμήθειας ενώ θεωρούμε ότι η τιμή θα σημειώσει πτώση κατά το β’ εξάμηνο λόγω της εξασθένισης της οικονομικής δραστηριότητας και της αύξησης των εξαγωγών των ΗΠΑ στις διεθνείς αγορές», δήλωσε η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι μέσες τιμές 2019 για το Brent θα κυμανθούν στα 68 δολάρια το βαρέλι και για το αργό στα 61 δολάρια το βαρέλι.

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές την Πέμπτη

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη παρά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 54,14 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 0,24% και οι τιμές του brent στα 62,88 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,22%.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε την 1η Φεβρουαρίου, στα 447,21 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Παράλληλα, η μέση εβδομαδιαία παραγωγή αργού πετρελαίου ΗΠΑ παρέμεινε στο ιστορικό υψηλό των 11,9 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.

Οι τιμές ωστόσο υποστηρίζονται από την πολιτική των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ η οποία προβλέπει περικοπές στην παραγωγή, μία πολιτική η οποία υποστηρίζεται και από τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βενεζουέλας αναμένεται να αφαιρέσουν τουλάχιστον 500.000 βαρέλια την ημέρα από την αγορά.

Με πληροφορίες από το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider