Πετρέλαιο: Τάσεις σταθερότητας παρά τους «ελιγμούς» του Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τάσεις σταθερότητας παρά τους «ελιγμούς» του Τραμπ

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης και η απαγόρευση προμήθειας πετρελαίου από τη Βενεζουέλα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια «ελιγμών» στην τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή.

Οι τιμές παρουσιάζουν τάσεις σταθερότητας με το πετρέλαιο διεθνούς προέλευσης τύπου brent να διαπραγματεύεται στα 60,87 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 3 σεντς και το αμερικανικό αργό να παρουσιάζει μικρή πτώση 0,2% στα 53,70 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ο Αμερικανός πρόεδρος , Ντόναλντ Τραμπ, πιθανότατα δεν θα μπορεί να υπολογίζει στη Σαουδική Αραβία για να βοηθήσει στην κάλυψη των επιπτώσεων της απαγόρευσης πετρελαίου της Βενεζουέλας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο τις τιμές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία έχει ελάχιστα κίνητρα για να βοηθήσει μετά την επιτυχή προώθηση του βασιλείου για την τόνωση των εξαγωγών πέρυσι για να αντισταθμίσει τις πετρελαϊκές του κυρώσεις στο Ιράν.

Άλλωστε, οι Σαουδάραβες ηγούνται της συμφωνίας του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία για να μειώσουν την παραγωγή τους και να δώσουν ώθηση στις τιμές, μια συμφωνία που οι Σαουδάραβες δηλώνουν ότι έχουν αναλάβει να εκτελέσουν, παρά τις καταγγελίες του Tραμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider