Πετρέλαιο: Πολιτικές εντάσεις και αύξηση της παραγωγής πιέζουν τις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πολιτικές εντάσεις και αύξηση της παραγωγής πιέζουν τις τιμές
Η αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ λειτουργεί αντισταθμιστικά στις περικοπές του ΟΠΕΚ.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ενώ αύξηση καταγράφουν τα αμερικανικά αποθέματα.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, η παραγωγή σχιστόλιθου στις ΗΠΑ θα κινηθεί επίσης σε υψηλά επίπεδα τον Φεβρουάριο ενώ εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξει επιβράδυνση της παραγωγής.

Η άνοδος της παραγωγής πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και οι προοπτικές το αμερικανικό χρέος να πιάσει ταβάνι ασκούν πίεση στις τιμές του πετρελαίου, εκτιμά ο Abhishek Kumar, ενεργειακός αναλυτής της Interfax Energy στο Λονδίνο .

Οι παραπάνω παράγοντες ωστόσο λειτούργησαν αντισταθμιστικά στις περικοπές της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και στη μείωση της παραγωγής από το Ιράν και τη Βενεζουέλα.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα συνεχίζεται ενώ η κυβέρνηση Tραμπ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, μόλις αυτή την εβδομάδα, εάν η πολιτική κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω.

Πάντως την Πέμπτη, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, καταγράφονται στα 60,85 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 29 σεντς ή 0,5%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν πτώση κατά 25 σεντς, στα 52,37 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider