Η οικονομική επιβράδυνση οδηγεί σε πτώση το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η οικονομική επιβράδυνση οδηγεί σε πτώση το πετρέλαιο
Περιορίζονται οι προβλέψεις για μεγάλη άνοδο μελλοντικά.

Πτώση κατά περίπου 1% καταγράφει το brent τη Δευτέρα με την τιμή του να κυμαίνεται κάτω από τα 60 μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων για αποδυνάμωση των εισαγωγών και εξαγωγών στην Κίνα, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου brent καταγράφονται στα 59,91 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 57 σεντς ή 0,9%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν πτώση κατά 47 σεντς ή 0,9% στα 51,12 δολάρια το βαρέλι.

Η εταιρεία οικονομικών ερευνών TS Lombard ανέφερε ότι οι τιμές του πετρελαίου περιορίστηκαν καθώς «η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται τώρα ... περιορίζοντας το περιθώριο θετικών εκπλήξεων στη ζήτηση πετρελαίου και παρεμποδίζοντας τη μείωση των αποθεμάτων».

Ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα στη Saxo Bank, δήλωσε ότι η επιδείνωση που παρατηρήθηκε πρόσφατα στα οικονομικά στοιχεία από την Αμερική προς την Ευρώπη και την Κίνα σήμαινε ότι η άνοδος για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου περιορίστηκε πιθανώς στα 64 δολάρια ανά βαρέλι για το brent και στα 55 δολάρια για το αμερικανικό αργό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider