Διεθνείς αναλυτές: Στα 65-70 δολάρια η τιμή του πετρελαίου το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνείς αναλυτές: Στα 65-70 δολάρια η τιμή του πετρελαίου το 2019
Σε ανοδική τροχιά κινείται ο «μαύρος χρυσός».

Στα 65-70 δολάρια το βαρέλι εκτιμούν οι διεθνείς αναλυτές ότι θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου το 2019 καθώς θεωρούν ότι οι περικοπές στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ θα επιτύχουν το στόχο τους.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο αναλυτής Azlin Ahmad από την Argus Media, η υπερπροσφορά πετρελαίου θα συνεχίσει να πιέζει τις τιμές στο πρώτο τρίμηνο του 2019, αλλά οι περικοπές των παραγωγών θα οδηγήσουν σε άνοδο τελικά την τιμή του αργού καθώς προχωρά το έτος και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 αναμένεται εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης.

Ο ΟΠΕΚ και άλλα κράτη εκτός του καρτέλ όπως είναι η Ρωσία συμφώνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου να περιορίσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερο από 1% της παγκόσμιας ζήτησης, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα αποθέματα και να αυξηθούν οι τιμές.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή του κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η Ρωσία και οι άλλοι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ θα συμβάλουν με ημερήσια μείωση της τάξεως των 400.000 βαρελιών.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 1,1% στα 54,42 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφονται στα 45,96 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 37 σεντς ή 0,8%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider