Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο-Μειώνονται οι εκτιμήσεις για την αμερικανική παραγωγή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο-Μειώνονται οι εκτιμήσεις για την αμερικανική παραγωγή
Μικρή άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Παρασκευή.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς αναμένεται ότι οι μειώσεις στην παραγωγή του πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ που θα ενεργοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2019 θα είναι μεγαλύτερες από τις προσδοκίες των επενδυτών.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 27 σεντς ή 0,5% στα 54,62 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου ενισχύονται κατά 0,7% ή κατά 33 σεντς στα 46,22 δολάρια το βαρέλι.

Για το 2019 κάποιοι διεθνείς αναλυτές αναμένουν υψηλότερες τιμές για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, δεν θεωρούν ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής θα τηρηθεί κατά γράμμα ούτε πιστεύουν ότι η μείωση αυτή θα είναι αρκετή για να δώσει ώθηση στην τιμή. Δεύτερον,σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα το κόστος παραγωγής από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί και με βάση αυτό το δεδομένο δεν είναι πλέον τόσο οικονομική όσο άλλοτε η παραγωγή στην Αμερική.

«Με το βαρέλι να κυμαίνεται στα 50 δολάρια, οι επιχειρήσεις θα περιορίσουν τις νέες επενδύσεις", δήλωσε ο Matt Badiali της Banyan Hill Research. «Αυτό δεν είναι οικονομικό και υποστηρίζει την υπόθεση ότι θα δούμε ότι η αγορά πετρελαίου να σταθεροποιείται το 2019 σε υψηλότερη τιμή», προσθέτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider