Πετρέλαιο: Επανέρχεται ο φόβος των υψηλών αποθεμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Επανέρχεται ο φόβος των υψηλών αποθεμάτων
Από το α' τρίμηνο του 2019 αναμένεται μείωση των αποθεμάτων.

Επανέρχεται ο φόβος των μεγάλων πλεονασματικών ποσοτήτων στην αγορά του πετρελαίου ωθώντας σε πτωτική πορεία την τιμή του «μαύρου χρυσού». Πιέσεις στην τιμή ασκεί και η ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ενώ από την άλλη πλευρά, η Σαουδική Αραβία επιβεβαιώνει ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο τα παγκόσμια αποθέματα θα μειωθούν.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφουν πτώση 2,24% στα 47,10 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαμορφώνονται στα 56,20 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση κατά 1,82%.

Μια μέρα μετά από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και ενώ οι διεθνείς αναλυτές έκαναν λόγο για υπερπροσφορά η οποία τροφοδοτείται από την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ αλ-Φάλι, δήλωσε ότι αναμένει ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν στο τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους.

Η αγορά πετρελαίου είναι ευάλωτη σε πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες δήλωσε ο Αλ Φαλίχ σε δημοσιογράφους στο Ριάντ.

Ο ΟΠΕΚ και οι ηγέτες της από τη Ρωσία εταίροι του ΟΠΕΚ στη συμφωνία περικοπής παραγωγής δεσμεύονται να καταρρεύσουν την παγκόσμια υπερπροσφορά, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του μεγαλύτερου παραγωγού του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από το 2019 ο Αλ Φαλίχ σημείωσε ότι «παραμένουμε επικεντρωμένοι σε θεμελιώδεις αρχές, μπορώ να σας πω ότι θα επιτύχουμε ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης το 2019».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider