Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας «ρίχνουν» το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας «ρίχνουν» το πετρέλαιο
Σημάδια επιβράδυνσης δείχνει η κινεζική οικονομία.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, ύστερα από τις ανακοινώσεις της Κίνας περί βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης, υποδεικνύοντας τη μείωση της ζήτησης καυσίμων από την πλευρά του μεγαλύτερου εισαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, έκανε λόγο για επιβράδυνση στις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους της εμπορικής διαμάχης της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και οι επιδόσεις στην παραγωγή των κινεζικών διυλιστηρίων σημείωσαν 2,9% άνοδο το Νοέμβριο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, η παραγωγή υποχώρησε σε σχέση με τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας τη χαλάρωση της ζήτησης πετρελαίου.

Το brent καταγράφεται στα 61,05 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση περίπου 1%. Το αμερικανικό αργό σημειώνει πτώση κατά 25 σεντς στα 52,33 δολάρια.

Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κάτι που θα τεθεί σε εφαρμογή από το νέο έτος.

«Προς το παρόν, μέχρι να ξεκινήσουν οι περικοπές του ΟΠΕΚ, η αγορά υπερφορτώνεται βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Tony Nunan, από την Mitsubishi Corp. «Αν η κινεζική οικονομία σημειώνει επιβράδυνση, αυτό είναι σίγουρα μια ανησυχία», προσθέτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider