Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο
Καθοδικά αναθεωρούνται οι προβλέψεις για την αμερικανική παραγωγή.

Άνοδο πάνω από 1% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη λαμβάνοντας ώθηση από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή και από τις εκτιμήσεις για βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Reuters ότι διεξάγονται συνομιλίες με την Κίνα για τον περιορισμό των εμπορικών διαφορών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι διαταραχές στις εξαγωγές της Λιβύης αλλά και οι προβλέψεις για μείωση της αμερικανικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για τις τιμές του WTI και του brent το 2018 και το 2019 σημειώνοντας ότι η μέση τιμή του αμερικανικού αργού το 2018 να διαμορφωθεί στα 65,18 δολ. το βαρέλι, μια τιμή μειωμένη κατά 2,4% από την πρόβλεψη του περασμένου Νοεμβρίου.

Καθοδικά αναθεώρησε και τις εκτιμήσεις της για το 2019 όπου προέβλεψε ότι η τιμή θα διαμορφωθεί στα 54,19 δολ. Όσον αφορά στο brent, η ΕΙΑ υποβάθμισε την πρόβλεψη της κατά 2,3% στα 71,30 δολ. το 2018 και κατά 15,2% στα 61 δολ. το 2019.

Η EIA εκτιμά παράλληλα ότι η αμερικανική παραγωγή θα φτάσει τα 10,88 εκατ. βαρέλια, δηλαδή θα είναι μειωμένη κατά 0,1% σε σχέση με όσα προέβλεπε η προηγούμενη έκθεση.

Την Τετάρτη η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 60,89 δολάρια ανά βαρέλι έχοντας σημειώσει άνοδο 1,15% ενώ η τιμή για το αργό διαμορφώνεται στα 52,25 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider