Οι «χλιαρές» συναλλαγές ρίχνουν το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι «χλιαρές» συναλλαγές ρίχνουν το πετρέλαιο
Οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζονται από τις απώλειες που καταγράφονται στις διεθνείς αγορές. 

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη ακολουθώντας την πτωτική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών καθώς οι συναλλαγές είναι «χλιαρές» εν όψει της συνεδρίασης των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε περικοπή της παραγωγής με στόχο τη μείωση των αποθεμάτων τα οποία ώθησαν την τιμή του αργού το προηγούμενο διάστημα σε πτώση της τάξεως του 30%.

Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει πτώση κατά 0,8%, στα 61,04 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 51 σεντς, ή 1%, στα 52,38 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με χρηματιστές, οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζονται αρνητικά από τις απώλειες που καταγράφονται στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, το αργό πετρέλαιο έχει χάσει περίπου το 30% της αξίας του λόγω της αυξανόμενης προσφοράς και του φόβου ότι μια οικονομική ύφεση θα διαβρώσει τη ζήτηση καυσίμων. «Η μαζική ρευστοποίηση των long θέσεων έχει επιβραδύνει σημαντικά την εμπιστοσύνη της αγοράς», δήλωσε ο Benjamin Lu από την εταιρεία διαμεσολάβησης Phillip Futures στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider