Ο Τραμπ καλεί τον ΟΠΕΚ να κρατήσει την παραγωγή «ως έχει»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ καλεί τον ΟΠΕΚ να κρατήσει την παραγωγή «ως έχει»
Μία ημέρα πριν από την συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε κάλεσμα στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και τους συμμάχους τους να μην περικόψουν την παραγωγή.

Μία ημέρα πριν από την συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε κάλεσμα στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και τους συμμάχους τους να μην περικόψουν την παραγωγή, διότι κάτι τέτοιο θα τροφοδοτήσει υψηλότερες τιμές διεθνώς.

«Ελπίζω ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει τη ροή του πετρελαίου ως έχει, όχι περιορισμένη. Ο κόσμος δεν θέλει να δει, ούτε χρειάζεται, υψηλότερες τιμές πετρελαίου» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter εν όψει της συνεδρίασης.

Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ συναντώνται την Πέμπτη στη Βιέννη για να σταθμίσουν την παραγωγή. Την Παρασκευή θα έχουν συνομιλίες με συμμάχους τους όπως η Ρωσία.

Την Πέμπτη αναμένονται επίσης επίσημα στοιχεία για την παραγωγή και τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ.

Η Σαουδική Αραβία, de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, πιέζει για μεγάλη μείωση της παραγωγής.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας ανέφερε την Τετάρτη ότι ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του θα επιστρέψουν την παραγωγή στα επίπεδα του 2016 βάζοντας «ψαλίδι» κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωνε την Πέμπτη αύξηση περίπου 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider