«Στάση αναμονής» για το πετρέλαιο εν όψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Στάση αναμονής» για το πετρέλαιο εν όψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ
Η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώνεται στα 51,75 δολάρια το βαρέλι.

Πτώση καταγράφει την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου καθώς αυξάνονται τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην αυριανή συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.

Η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώνεται στα 51,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent τείνει να υποχωρήσει ξανά κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο αγορές πιέζονται από μια απροσδόκητη αύξηση της προσφοράς των ΗΠΑ σύμφωνα με μια έκθεση της βιομηχανίας. Ωστόσο, υποστηρίζονται επίσης από τις προσδοκίες των περικοπών στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του. Όπως προβλέπουν κάποιοι διεθνείς αναλυτές, ακόμα κι αν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δεν βρίσκονται «στο ίδιο μήκος κύματος» σχετικά με το μέγεθος της περικοπής και το πώς θα κατανεμηθούν οι μειώσεις, θα επέλθει σε κάθε περίπτωση κάποια συμφωνία από τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Μάλιστα, όπως σημειώνουν, αν και η Ρωσία δεν ακολουθήσει την ίδια φρασεολογία με τη Σαουδική Αραβία στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, η Μόσχα μπορεί να κερδίσει από τη διαταραγμένη σχέση μεταξύ Ουάσιγκτον και Ριάντ.

Άλλος ένα παράγοντας που θα επηρεάσει τις εξελίξεις είναι και η βούληση από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ «να επιβάλλει πολύ «μεγάλους δασμούς» στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα του στην περίπτωση που η κυβέρνησή του και η κινεζική κυβέρνηση δεν μπορέσουν να κλείσουν μια εμπορική συμφωνία εντός της προθεσμίας των ενενήντα ημερών που ορίστηκε». Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας αποτελεί έναν από τους βασικούς φόβους της αγοράς ο οποίος πυροδοτεί τις ανησυχίες για μείωση της ζήτησης και ανάσχεση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider