Άλμα για το πετρέλαιο μετά την ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα για το πετρέλαιο μετά την ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας
Η Κίνα και η ΗΠΑ συμφώνησαν να μην επιβάλουν πρόσθετους δασμούς.

Άνοδο καταγράφει τη τιμή του πετρελαίου την Δευτέρα λαμβάνοντας ώθηση από σειρά παραγόντων όπως είναι η επερχόμενη συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ και οι εκτιμήσεις για περικοπές στην παραγωγή, η μείωση της παραγωγής στον Καναδά αλλά και η συμφωνία των ΗΠΑ και της Κίνας για μια εκεχειρία 90 ημερών στον εμπορικό τους πόλεμο.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν μετά το τέλος της συνόδου της (G20) το Σαββατοκύριακο να μην επιβάλουν πρόσθετους εμπορικούς δασμούς για μια περίοδο τουλάχιστον 90 ημερών ενώ οι δύο πλευρές διεξάγουν συνομιλίες για να επιλύσουν την υφιστάμενη διαμάχη τους.

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ ενισχύεται περισσότερο από 5% στα 62,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει έως και τα 63 δολάρια. Το αμερικανικό αργό ακολουθεί με άνοδο της τάξης του 4,8% στα 53,5 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι οι τιμές αναμένεται να επηρεαστούν μετά από την ανακοίνωση του Κατάρ ότι αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ. Συγκεκριμένα, το Κατάρ, το οποίο υπήρξε μέλος του Οργανισμού εδώ και 57 χρόνια ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το καρτέλ τον Ιανουάριο του 2019 καθώς στόχος του είναι να επικεντρωθεί στην παραγωγή αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider