Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν όψει σημαντικών αποφάσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν όψει σημαντικών αποφάσεων
Το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο ενώ Ρώσοι και Σαουδάραβες αξιωματούχοι συζητούν για τη μείωση της παραγωγής.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Παρασκευή στην διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν από τον ΟΠΕΚ και την Ρωσία να συμφωνήσουν σε μείωση της παραγωγής την επόμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφονται στα 51,48 δολάρια το βαρέλι αυξημένες κατά 3 σεντς. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 14 σεντς ή 0,2% στα 59,65 δολάρια το βαρέλι.

Μετά την επίτευξη τετραετούς υψηλού στις αρχές Οκτωβρίου, το αργό πετρέλαιο κατέρρευσε πάνω από 30%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2015. Ενώ οι αμερικανικές απαλλαγές για το ιρανικό πετρέλαιο πυροδότησαν ανησυχίες για δημιουργία μεγάλων αποθεμάτων, οι συνέπειες του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας στη ζήτηση λειτούργησαν ως αντίρροπη δύναμη. Το πετρέλαιο βρίσκεται κοντά στο κατώτατο όριο των 50 δολαρίων αυτή την εβδομάδα ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επερχόμενη συνάντηση Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας.

Ρώσοι και Σαουδάραβες αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν στη Μόσχα το Σαββατοκύριακο, στέλνοντας το μήνυμα ότι μια συμφωνία για περικοπές παραγωγής είναι δυνατή εάν μια συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του πρίγκιπα Μωάμεθ Μπιν Σαλμάν στη σύνοδο κορυφής της Αργεντινής G-20 πάει καλά. Η Ρωσία πάντως επιθυμεί περισσότερη προβλεψιμότητα και «ομαλή δυναμική των τιμών» στις παγκόσμιες αγορές αργού, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράιμπκοφ στο Μπουένος Άιρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider