«Βουτιά» για το πετρέλαιο με τις ευλογίες της Ρωσίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» για το πετρέλαιο με τις ευλογίες της Ρωσίας
Κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι έπεσε το πετρέλαιο για πρώτη φορά τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται κάτω από 50 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη καταγράφοντας πτώση της τάξης του 1,15% για πρώτη φορά μέσα στο τελευταίο δωδεκάμηνο καθώς πιέζονται από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων για δέκατη συνεχόμενη εβδομάδα.

Λίγες μέρες πριν οι συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι τρέχουσες τιμές είναι "μια χαρά", ενώ ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι το βασίλειο είναι πεπεισμένο ότι ο ΟΠΕΚ και οι συνεργάτες του μπορούν να συνάψουν συμφωνία για τη σταθεροποίηση της αγοράς.

«Τα σχόλια του Πούτιν ενισχύουν τις εικασίες ότι η Ρωσία μπορεί να μην συμμετάσχει στην προσπάθεια για περιορισμό στην παραγωγή», δήλωσε ο Sungchil Will Yun, αναλυτής βασικών προϊόντων στη Σεούλ της HI Investment & Futures. «Ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί τα αμερικανικά αποθέματα αργού και είναι απίθανο να συρρικνωθούν στο εγγύς μέλλον», συμπληρώνει.

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου βυθίζονται το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στη σύνοδο κορυφής της G20 αυτή την εβδομάδα στην Αργεντινή, όπου ο Ρώσος ηγέτης και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας αναμένεται να συζητήσουν την παραγωγή. Η αγορά φλερτάρει με τις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ και οι συμμαχικοί παραγωγοί ενδέχεται να συμφωνήσουν για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου στη συνάντησή τους την επόμενη εβδομάδα στη Βιέννη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider