Χαμηλότερες τιμές θέλει η αγορά για το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλότερες τιμές θέλει η αγορά για το πετρέλαιο
Χαμηλότερες τιμές θέλει και «βλέπει» η αγορά για το πετρέλαιο.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου εν όψει της μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφουν άνοδο κατά 38 σεντς ή 0,7% στα 56,84 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, σημειώνουν άνοδο κατά 48 σεντς ή 0,7%, στα 67,10 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, διεθνείς αναλυτές εξηγώντας την πτώση των τιμών το προηγούμενο διάστημα αναφέρουν ότι οι χαμηλότερες τιμές είναι καλύτερες για την αγορά αλλά και για τους παραγωγούς.

«Η πτωτική τάση στην τιμή του αργού πετρελαίου είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο. Σίγουρα αυξάνει τις δυνατότητες επαναφοράς ορισμένων από τα χαμένα περιθώρια», σημειώνει ο MK Surana, επικεφαλής της HPCL.

«Υπήρξε μια πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες, πιο έντονη από ό, τι περίμενε κανείς και αυτό σίγουρα δίνει περισσότερη άνεση στις εταιρείες διύλισης και εμπορίας πετρελαίου όσον αφορά τα περιθώρια διύλισης.

Εκτιμάται το γεγονός ότι οι υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου δεν είναι καλές ούτε για τους παραγωγούς ούτε για τους καταναλωτές και μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη απώλεια της ζήτησης. Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι έχουν χαλαρώσει οι κυρώσεις κατά του Ιράν, οδηγούμαστε τη δημιουργία αποθέματος.

Σε κάθε περίπτωση δεν βλέπω το σενάριο τιμολόγησης 100 δολάρια ανά βαρέλι στο εγγύς μέλλον. Στο εγγύς μέλλον οι τιμές θα κυμανθούν στα 65-70 δολάρια»,σημειώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider