Οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη πιέζουν την τιμή του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη πιέζουν την τιμή του πετρελαίου
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς πιέζονται από την αυξημένη προσφορά στις διεθνείς αγορές και τις εκτιμήσεις για υποχώρηση της ζήτησης ως αποτέλεσμα της κάμψης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, καταγράφονται στα 65,88 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 24 σεντς ή 0,4%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν πτώση κατά 29 σεντς ή 0,5% στα 55,96 δολάρια το βαρέλι.

«Τα ασιατικά διυλιστήρια και οι καταναλωτές με τους οποίους μιλάμε αναφέρουν εκφράζουν ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης», δήλωσε ο Mike Corley, πρόεδρος της Mercatus Energy Advisors.

Η τράπεζα των ΗΠΑ, Morgan Stanley, ανέφερε σε σημείωμά της την Τετάρτη ότι οι οικονομικές «συνθήκες της Κίνας επιδεινώθηκαν σημαντικά» το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ οι αναλυτές της Capital Economics ανέφεραν ότι η «βραχυπρόθεσμη οικονομική προοπτική της Κίνας παραμένει υποτονική».

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως και ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής αργού πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν οικονομική συρρίκνωση στις βιομηχανικές μονάδες ισχύος της Ιαπωνίας και της Γερμανίας το τρίτο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, η προσφορά αυξάνεται, κυρίως λόγω της αύξησης της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 22% φέτος, φθάνοντας στα 11,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd).

«Οι παραγωγοί ... έχουν περισσότερα βαρέλια από ό,τι μπορούν να πουλήσουν αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Corley της Mercatus Energy Advisors.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider