Πετρέλαιο: Νευρικότητα παρά τις σταθεροποιητικές τάσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Νευρικότητα παρά τις σταθεροποιητικές τάσεις
Οι τιμές του αμερικανικού αργού διαμορφώνονται στα 65,83 δολάρια.

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν στην διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου, ωστόσο παραμένει η νευρικότητα εν όψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού διαμορφώνονται στα 65,83 δολάρια - μετά από 7% πτώση σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, υπό τον φόβο ότι η αυξημένη προσφορά από τις ΗΠΑ θα συμπίπτει με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν «βυθιστεί» το τελευταίο διάστημα εν μέσω ανησυχιών υπερβολικής προσφοράς ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.

Οι ανησυχίες για τις κυρώσεις της κυβέρνησης Trump στο Ιράν - το οποίοι είναι η τέταρτη χώρα πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο - ενδέχεται να έχουν «αποκρύψει» την αδυναμία της αγοράς ενέργειας, σύμφωνα με τον αναλυτή της αγοράς Reuters, John Kemp. Οι ΗΠΑ απάλλαξε από τους περιορισμούς αυτούς σε οκτώ μεγάλους εισαγωγείς πετρελαίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ύφεση στην προσφορά μπορεί να μην είναι τόσο έντονη όσο φοβόταν, σημειώνει.

ΟΠΕΚ: Η μεταβλητότητα των τιμών οφείλεται στην επερχόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ

Η μεταβλητότητα των τιμών πετρελαίου οφείλεται στη νευρικότητα ενόψει της συνάντησης των 14 κρατών-μελών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) τον επόμενο μήνα στη Βιέννη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ στο δίκτυο CNBC.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μας, είναι η φυσιολογική μεταβλητότητα που παρατηρείται πριν τις συνεδριάσεις μας. Όπως γνωρίζετε, συνεδριάζουμε στη Βιέννη στις 6 και 7 Δεκεμβρίου…Και αυτή η περίοδος από τώρα έως τον Δεκέμβριο είναι μια περίοδος νευρικότητας για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε σήμερα ο Μοχάμεντ Μπαρκίντο στο CNBC. Πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚ, του οποίου ντε φάκτο επικεφαλής είναι η Σαουδική Αραβία, παραμένει επικεντρωμένος στη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου. «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στους βασικούς μας στόχους, τους οποίους έχουμε αποσαφηνίσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε», δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider