Wall Street: Μεταβλητότητα μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα και τα ισχυρά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μεταβλητότητα μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα και τα ισχυρά μάκρο
Με συχνές μεταβολές στους δείκτες κινείται η Wall Street, αφήνοντας πίσω το χθεσινό τεχνολογικό ράλι, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν μικτά μηνύματα.

Τελευταία ενημέρωση 18:44

Με συχνές μεταβολές στους δείκτες κινείται η Wall Street, αφήνοντας πίσω το χθεσινό τεχνολογικό ράλι, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν μικτά μηνύματα: Από τη μία τα τελευταία ισχυρά στοιχεία για την αποσχόληση, από την άλλη τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τρεις Big Tech.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones γύρισε σε θετικό έδαφος κατά 0,16% στις 34.107 μονάδες, παρά τις αρχικές απώλειες άνω των 100 μονάδων, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,11% στις 4.175 μονάδες και ο Nasdaq οριακά ενισχύεται 0,07% φθάνοντας στις 12.208 μονάδες.

Ενώ χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο λάμβανε σημαντική ώθηση από τον κλάδο της Τεχνολογίας, με «οδηγό» τη Meta που βρέθηκε να σημειώνει «άλμα» άνω του 20%, σήμερα επισκιάζεται από το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν τα μεγέθη τριών «γιγάντων». Ο λόγος για τις Apple, Alphabet και Apple.

Διαβάστε ακόμα:

Στο «μέτωπο» των μάκρο, πάντως, η εικόνα είναι διαφορετική.

Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έρχονται στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve για αύξηση κατά 0,25% των επιτοκίων, παράλληλα με το σήμα για νέες αντίστοιχες κινήσεις στο μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, τον Ιανουάριο προστέθηκαν 517.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 260.000 θέσεων τον Δεκέμβριο του 2022, πολύ υψηλότερα των εκτιμήσεων. Σημειωτέον ότι οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 189.000 νέες θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο έπεσε στο 3,4% από 3,5% τον Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,6%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα από τον Μάιο του 1969.

Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ φαίνεται πως αναζωπυρώνουν την ανησυχία των επενδυτών γύρω από την επιτοκιακή πολιτική της Fed. Η προχθεσινή δήλωση του Τζερόμ Πάουελ ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού έχει ξεκινήσει έδωσε ένα σημαντικό λόγο στις αγορές, προκειμένου να ενισχυθούν, παρά τις προειδοποιήσεις ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά» μέχρι τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό.

Να σημειωθεί ακόμα ότι αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης η Ford και η Starbucks, χωρίς να καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις αγορές.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καθοδικές τάσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα εντός και εκτός συνόρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider