Σε χαμηλό έτους το αμερικανικό αργό - Απώλειες 3,5% και τριήμερο αρνητικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό έτους το αμερικανικό αργό - Απώλειες 3,5% και τριήμερο αρνητικό σερί
Το brent για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο κάτω από τα επίπεδα των 80 δολαρίων ανά βαρέλι.

Το πετρέλαιο κατέγραψε την τρίτη διαδοχική ημέρα απωλειών την Τρίτη, με τις τιμές του αμερικανικού αργού διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Οι ανησυχίες για πιο επιθετική νομισματική σύσφιξη από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποτυπώθηκαν έντονα στις αγορές εν μέσω των ανησυχιών για τον αντίκτυπο του πλαφόν της G7 στο ρωσικό πετρέλαιο που εφαρμόστηκε από τη Δευτέρα.

Eιδικότερα, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 2,68 δολάρια ή 3,5%, στα 74,25 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στη χαμηλότερη επίδοσυη για ενεργό συμβόλαιο πρώτου μήνα από τις 23 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το Brent παράδοσης Φεβρουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, βούτηξε 4%, για να κλείσει στα 79,35 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 3 Ιανουαρίου. Η βενζίνη παράδοσης Ιανουαρίου έχασε 2,4%, στα 2,1491 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στα 2,9155 δολάρια το γαλόνι, με πτώση 2,8%. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στα 5,469 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,9%, αφού έχασε περισσότερο από 11% τη Δευτέρα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η η Μόσχα εξετάζει να ορίσει κατώτερη τιμή στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου ως απάντηση στο πλαφόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Πλαφόν στα 220 ευρώ πρότεινε η Τσεχία

Νέο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε στο Ιράν

Το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο «στοιβάζει» πλοία στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider