Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο μετά το διήμερο ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο μετά το διήμερο ράλι
Με το βλέμμα στην πορεία των διεθνών αγορών το ΧΑ.

Τελευταία ενημέρωση 12:50

Ήπιο profit taking και «ανάσες» λαμβάνουν οι αγορές μετά το ισχυρό διήμερο με οδηγό φυσικά τη Wall Street.

Φυσικά το περιβάλλον δεν έχει αλλάξει και οι «αρκούδες» συνεχίζουν να έχουν το πρώτο λόγο καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά με αρκετά πολύπλευρα και αλληλένδετα μετωπα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ευρύτερη γεωπολιτική κλιμάκωση, το ενεργειακό, ο πληθωρισμός και οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών στην προσπάθεια να λειάνουν κάπως τα περιθώρια ύφεσης.

Ο Mark Haefele της UBS αναφέρει σε σημείωμά του πως, τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην έκθεση της Παρασκευής για την αγορά εργασίας. Η βραδύτερη αύξηση των μισθών ή η αύξηση του ποσοστού ανεργίας θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περαιτέρω το θετικό κλίμα σχετικά με την αλλαγή πλεύσης της Fed.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως «δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα περιβάλλον για ισχυρές τοποθετήσεις και συνιστά στους επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες σε μια σειρά από σενάρια: όπως «Επενδύστε στην αξία», 2) «Προσθέστε αμυντική έκθεση», 3) «Αναζητήστε μη συσχετισμένες στρατηγικές hedge funds».

Περνώντας στο ΧΑ, η αναρρίχηση και επαναφορά πανω από τις 800 μονάδες έφερε κάποια χαμόγελα και κέρδη στους long αλλά η απόσταση από το να αλλάξει το κλίμα είναι μεγάλη. Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 873 μονάδες, με σημεία στήριξης τις 779 και 771 μονάδες και σημεία αντίστασης τις 834 και 850 μονάδες.

Βραχυπρόθεσμα είμαι σε μια ανοδική κίνηση, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ο S&P 500 θα καταφέρει να επανέλθει και διασπάσει καθοριστικά το επίπεδο των 3.911 μονάδων.

Την Τετάρτη, ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να βρει ισορροπίες αλλά υποχωρεί χαμηλότερα των 820 μονάδων με πτώση 0,48% στις 819,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος παραμένει καθηλωμένος στα 14,27 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 0,32% στις 1.977 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,62% στις 532,21 μονάδες.

Στις τράπεζες, η ΕΤΕ σημειώνει άνοδο 0,61% στα 3,159 ευρώ, ενώ υποχώρηση καταγράφουν Alpha Bank και Eurobank κατά 1,34% και κατά 1,29% αντίστοιχα. Βαρύτερες απώλειες για την Πειραιώς στο 1,91% και στα 1,079 ευρώ.

Πατήματα στη λογική του sell the rally καταγράφουν οι πωλητές στον ΟΠΑΠ (-1,18%), σε Μυτιληναίο (-1,27%), στη ΜΟΗ (-1,24%) και σε Aegean (-1,71%).

Ήπια κέρδη σε ElvalHalcor, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΠΕ, ενώ απροσδόκητη άνοδο καταγράφει η ΔΕΗ στο 1,82% στα 5,60 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider