Πετρέλαιο: Πτώση 4% καθώς τα στοιχεία από την Κίνα απογοητεύουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση 4% καθώς τα στοιχεία από την Κίνα απογοητεύουν
Απώλειες σημειώνει η τιμή του πετρελαίου για δεύτερη διαδοχική ημέρα συναλλαγών καθώς τα αδύναμα στοιχεία από την οικονομία της Κίνας «πυροδοτούν» ανησυχίες για τη ζήτηση στον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, την ώρα που ο μεγαλύτερος εξαγωγέας, η Σαουδική Αραβία, δηλώνει έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή.

(upd 18:10) Απώλειες σημειώνει η τιμή του πετρελαίου για δεύτερη διαδοχική ημέρα συναλλαγών καθώς τα αδύναμα στοιχεία από την οικονομία της Κίνας «πυροδοτούν» ανησυχίες για τη ζήτηση στον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, την ώρα που ο μεγαλύτερος εξαγωγέας, η Σαουδική Αραβία, δηλώνει έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή.

Η τιμή του αργού τύπου brent, υποχωρεί 3,98% ή 4,58 δολάρια στα 94,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού WTI χάνει 3,99% ή 3,67 δολάρια στα 88,42 δολάρια το βαρέλι.

Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε απρόσμενα τον Ιούλιο, ενώ η παραγωγή των διυλιστηρίων συρρικνώθηκε στα 12,53 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, έδειξαν τα στοιχεία της κυβέρνησης.

«Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση για πετρέλαιο εξασθενίζει καθώς τα εγχώρια logitsics και η καταναλωτική ζήτηση αποθαρρύνονται από τις τιμές-ρεκόρ των καυσίμων», σχολιάζει ο Heron Lin, οικονομολόγος της Moody's Analytics. Η ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να παραμείνει σε καθοδική τροχιά για το υπόλοιπο του έτους καθώς η απειλή των περιορισμών εξαιτίας του κορονοϊού ενθαρρύνει την προληπτική αποταμίευση και μειώνει την κατανάλωση πετρελαίου, προσθέτει.

Έτοιμη για αύξηση της παραγωγής η Σαουδική Αραβία

Η Saudi Aramco είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου στη μέγιστη δυναμικότητα των 12 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα εάν ζητηθεί από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ο CEO Αμίν Νασέρ σε δημοσιογράφους την Κυριακή.

«Είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να αυξάνουμε έως τα 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη ή έκκληση από την κυβέρνηση ή το υπουργείο Ενέργειας να αυξήσουμε την παραγωγή μας», είπε ο Νασέρ. Πρόσθεσε ότι η χαλάρωση των περιορισμών για την COVID-19 από την Κίνα και η ανάκαμψη στον κλάδο των αερομεταφορών θα μπορούσαν να αυξήσουν τη ζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider