Συντριβή στην Wall Street - «Βουτιά» 5% ο Nasdaq, απώλειες 1.200 μονάδων ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συντριβή στην Wall Street - «Βουτιά» 5% ο Nasdaq, απώλειες 1.200 μονάδων ο Dow Jones
Οι αρνητικές επιδόσεις των κολοσσών του λιανεμπορίου «πληγώνουν» την αμερικανική αγορά. Χάνει ξανά τις 4.000 μονάδες ο S&P.

Τελευταία ενημέρωση 22.29

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι αλματώδεις αυξήσεις στα κόστη των επιχειρήσεων -ιδιαίτερα των κολοσσών του λιανικού εμπορίου- πλήττουν σημαντικά την κερδοφορία τους, γεγονός που αποτελεί ακόμα μία ένδειξη της σημαντικής ζημιάς που προκαλεί στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη η εκτόξευση του πληθωρισμού σε υψηλά πολλών δεκαετιών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones -μετά το τριήμερο ανοδικό του ράλι- καταγράφει εκ νέου σημαντικές απώλειες 1.246 μονάδων ή 3,82% και διαμορφώνεται στις 31.408 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 4,22% και βρίσκεται στις 3.916 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί κατά 4,89% στις 11.396 μονάδες.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, ο S&P 500 χάνει περισσότερο από 15% από τις αρχές του έτους, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 24% από τον Ιανουάριο.

Στο ταμπλό, «βουτιά» άνω του 23% καταγράφει ο τίτλος της Target, καθώς η εταιρεία ανέφερε πως τα έσοδά της στο α' τρίμηνο του έτους ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς, κυρίως εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των τιμών στα καύσιμα και τους μισθούς.

Σε αρνητικό έδαφος και οι τίτλοι εταιρειών του κλάδου του λιανεμπορίου, με την Best Buy να χάνει άνω του 10%, όπως και η Dollar General, ενώ απώλειες 12% σημειώνει η μετοχή της Dollar Tree.

Απώλειες 3% και για την μετοχή της Lowe’s, καθώς η αλυσίδα δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους των αναλυτών στο α' τρίμηνο, ενώ «βουτιά» της τάξης του 11% σημειώνει η μετοχή της Macy's. Τέλος, πτώση άνω του 9% καταγράφει και ο τίτλος της Kohl.

Μάκρο

Κάμψη κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών και οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, δείχνοντας σημάδια ανάσχεσης της ανάπτυξης στην αμερικανική αγορά ακινήτων.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών συρρικνώθηκαν 0,2% σε μηνιαίο επίπεδο, φτάνοντας τις 1,72 εκατ. έναντι 1,79 εκατ. ενάρξεων τον Μάρτιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση κατά 2,1%.

Οι οικοδομικές άδειες συρρικνώθηκαν 3,2%, στις 1,81 εκατ. άδειες έναντι 1,87 εκατ. αδειών τον Μάρτιο. Οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επηρεάζουν προς τα κάτω τις ευρωαγορές

Γέλεν: Έχουμε «παγώσει» 300 δισ. σε assets της ρωσικής κεντρικής τράπεζας - Παράνομο να τα χρησιμοποιήσουμε για την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider