Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει «παγωμένο», κοντά στις 870 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει «παγωμένο», κοντά στις 870 μονάδες
Χαμηλός ο τζίρος στην ελληνική αγορά, με ήπιες απώλειες για τις τράπεζες και με την προσοχή στα διεθνή χρηματιστήρια.

Τελευταία ενημέρωση: 14:00

Σε περιορισμένο εύρος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να ακολουθεί το επιφυλακτικό κλίμα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια.

Όπως και στις ευρωαγορές, η διάθεση των επενδυτών επηρεάζεται από την ανησυχία για το εύρος αύξησης των βασικών επιτοκίων των ισχυρών κεντρικών τραπεζών, ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως.

Παράλληλα, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται η πρώτη γραπτή αντίδραση της Κομισιόν, στο ελληνικό σχέδιο επιβολής έμμεσου πλαφόν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο προγραμματίζεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, με σκοπό τη δραστική και οριζόντια μείωση των τιμών ρεύματος.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κερδίζει 0,16% στις 869,04 μονάδες με τον τζίρο στα 38,20 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ενισχύεται 0,20% στις 2.088 μονάδες, ο Mid Cap ανεβαίνει 0,85% στις 1.417 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών χάνει 0,14% στις 565,85 μονάδες.

Χαρακτηριστικό των μικρών διακυμάνσεων είναι πως το ενδοσυνεδριακό υψηλό του ΧΑ για την Τετάρτη έφτασε στις 871,07 μονάδες ενώ το αντίστοιχο χαμηλό στις 864,61 μονάδες.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα οι 4 συστημικές τράπεζες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους για το α' τρίμηνο του 2022

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επηρεάζουν προς τα κάτω τις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider