Ξεπερνά τα 62.000 δολάρια το Bitcoin, εν αναμονή του ETF της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπερνά τα 62.000 δολάρια το Bitcoin, εν αναμονή του ETF της Wall Street
Ισχυρή άνοδο καταγράφει το Bitcoin, εν αναμονή της έναρξης διαπραγμάτευσης του πρώτου ETF Bitcoin στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το Bitcoin στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας, έχοντας καταγράψει πτώση τόσο την Κυριακή όσο και το Σάββατο, κοντά στα 59.000 δολάρια, εν αναμονή της έναρξης διαπραγμάτευσης του πρώτου ETF Bitcoin στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σήμερα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ενισχύεται 2,8%, στα 62.405 δολάρια, κοντά στο υψηλό εξαμήνου των 62.944 δολαρίων της Παρασκευής και φτάνοντας όλο και πιο κοντά στο ιστορικό υψηλό των 64.895 δολαρίων του Απριλίου. Παράλληλα, ενισχύονται και τα άλλα κρυπτονομίσματα σήμερα, με το δεύτερο μεγαλύτερο, το Ether, να κερδίζει περίπου 5%.

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, μέσα σε ένα περιβάλλον στο οποίο η γνώση για τα κρυπτονομίσματα στους επιτελικούς «διαχειριστές» είναι από ανεπαρκές έως καθόλου και σε αγορές κατά γενική ομολογία πλημμυρισμένες με όλων των ειδών τις χρηματιστηριακές φούσκες, «προστίθεται» ένα νέο επενδυτικό asset, στο οποίο οι κεντρικές τράπεζες το «κατηγορούν», αποδίδοντάς του μηδενική πραγματική αξία και πρωτοφανή αστάθεια τιμών.

Εξάλλου, το αξιοσημείωτο είναι πως μετά τις απαγορεύσεις της Κίνας και την αποτυχημένη προσπάθεια να μεταφερθούν τα κινέζικα «ορυχεία» κρυπτονομισμάτων στη Σιβηρία, οι ΗΠΑ καταγράφονται στην τρέχουσα κατάσταση ως η έδρα του 35% της δραστηριότητας «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων γεγονός που διευκολύνει η εκκίνηση της διαπραγμάτευσης του bitcoin ETF στην Wall Street την Δευτέρα.

«Η αστάθεια στο Bitcoin θα είναι υψηλή, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η απόφαση», ανέφερε ο Pankaj Balani, διευθύνων σύμβουλος της Delta Exchange, σε επενδυτικό σημείωμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντιδράσεις περιβαλλοντικών ομάδων για το νέο «ορυχείο» bitcoin στη Νέα Υόρκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider