Ο Μάικλ Μπέρρυ του Big Short «τρολάρει» τα crypto και προειδοποιεί για την ιστορικών διαστάσεων «φούσκα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μάικλ Μπέρρυ του Big Short «τρολάρει» τα crypto και προειδοποιεί για την ιστορικών διαστάσεων «φούσκα»
Ο Μάικλ Μπέρρυ, ο οποίος έκανε όνομα και περιουσία στοιχηματίζοντας ενάντια στην φούσκα των ακινήτων, έχει βάλει στο στόχαστρό του έναν νέο στόχο: τα κρυπτονομίσματα.

Ο Μάικλ Μπέρρυ, ο οποίος έκανε όνομα και περιουσία στοιχηματίζοντας ενάντια στην φούσκα των ακινήτων, έχει βάλει στο στόχαστρό του έναν νέο στόχο: τα κρυπτονομίσματα.

«Εντάξει, δεν το έχω ξανακάνει αυτό, πώς σορτάρεις ένα κρυπτονόμισμα;» είπε σε ένα πλέον διαγραμμένο tweet αυτήν την εβδομάδα.

Ο Μπέρρυ, του οποίου το τεράστιο στοίχημα ενάντια σε ενυπόθηκους τίτλους απαθανατίστηκε στο βιβλίο και στην ταινία «The Big Short», τόνισε ότι σκεφτόταν μόνο να πάρει θέση ενάντια στα κρυπτονομίσματα.
«Σε τέτοιες ασταθείς καταστάσεις, έχω την τάση να πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μην σορτάρεις, απλά σκέφτομαι φωναχτά εδώ», έγραψε στο Twitter.

Ο επικεφαλής της Scion Asset Management, ο οποίος συνηθίζει να διαγράφει τα tweets του, έκλεισε πρόσφατα το προφίλ του στο Twitter σε νέους χρήστες. Αναφέρθηκε στον στρατό των meme-μετοχών και των κρυπτο-ζηλωτών και των bots που σχολιάζουν τα tweets του για να κερδίσουν το ενδιαφέρον.
«Τα Crypto/Meme bots και οι pumpers απαντούν σε μεγάλους λογαριασμούς κατά πολύ για το promotion», έγραψε ο Μπέρρυ στο Twitter. «Η διαγραφή των tweets το αποτρέπει», αναφέρει.

Ο Μπέρρυ έχει επικρίνει επανειλημμένα τα κρυπτονομίσματα φέτος. Απορρίπτει το νόμισμα shiba inu ως «άσκοπο», χλευάζει την αυξανόμενη τιμή του dogecoin και προειδοποιεί ότι το bitcoin είναι μια «κερδοσκοπική φούσκα» που τροφοδοτείται από τεράστιες ποσότητες μόχλευσης και είναι ευάλωτο στην κυβερνητική καταστολή.

Ο διαχειριστής του hedge fund συνέκρινε επίσης τον ενθουσιασμό γύρω από το bitcoin, τις meme μετοχές και άλλα δημοφιλή περιουσιακά στοιχεία με την ανάπτυξη της αγοράς των ακινήτων στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και τη φούσκα του dot-com. Προειδοποίησε ότι «έχουν οδηγηθεί από κερδοσκοπική μανία σε τρελά ύψη από τα οποία η πτώση θα είναι δραματική και οδυνηρή».

Εκτός από το σορτάρισμα στο real estate, ο Μπέρρυ είναι γνωστός για τις επενδύσεις του στην GameStop ανοίγοντας ακούσια το δρόμο για τη μικρή πτώση της μετοχής τον Ιανουάριο, καθώς και της ευρύτερης φρενίτιδας των meme-μετοχών. Αξιοσημείωτο, η τελευταία ενημέρωση του χαρτοφυλακίου του Μπέρρυ έδειξε ότι ποντάριζε ενάντια στην Tesla του Έλον Μασκ και στην Ark Invest της Κάθι Γουντ.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider