Κοντά στα 56.000 δολάρια το Bitcoin - Κέρδη 30% τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στα 56.000 δολάρια το Bitcoin - Κέρδη 30% τον Οκτώβριο
Το ρεκόρ για το Bitcoin είναι πιθανό να «πιάσει» ακόμα και τα 85.000 δολάρια, δηλώνουν αναλυτές στο Bloomberg.

Υποχώρηση στα επίπεδα των 56.000 δολαρίων το απόγευμα της Τρίτης για το Bitcoin, το οποίο νωρίτερα φλέρταρε με ρεκόρ όλων των εποχών μετά το άλμα άνω του 90% από το χαμηλό του Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα βρίσκεται στα 55.900 δολάρια, περίπου 9.000 δολάρια κάτω από το ρεκόρ του Απριλίου, ενώ νωρίτερα σήμερα είχε φτάσει μέχρι και τα 57.800 δολάρια, απέχοντας ελάχιστα από ένα νέο ιστορικό υψηλό.

Η πρόσφατη άνοδος στα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin και το δεύτερο τη τάξει Ether έρχεται σε αντίθεση με την πορεία άλλων assets όπως οι μετοχές, τα ομόλογα και ο χρυσός εν μέσω μιας κρίσης ανησυχίας στις παγκόσμιες αγορές.

Το ρεκόρ για το Bitcoin είναι πιθανό, ίσως γύρω στα 80.000 με 85.000 δολάρια, δηλώνουν αναλυτές στο Bloomberg. Αυτό παρέχει βραχυπρόθεσμα, «γραμμή άμυνας» κερδών στα 50.000 δολάρια ως πρόχειρο όριο για το ψηφιακό νόμισμα.

Το ξέσπασμα

Η άνοδος του Bitcoin ενεργοποίησε ένα ανεστραμμένο μοτίβο γραφήματος head and shoulders. Ο λεγόμενος μετρήσιμος στόχος για το Bitcoin που προέρχεται από αυτό το μοτίβο είναι περίπου 79.000 δολάρια, το οποίο ξεπερνά το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν 65.000 δολάρια από τον Απρίλιο.

Το μομέντουμ

Μια μελέτη της τιμής του Bitcoin και του Ether χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή τεχνική «σύννεφο Ichimoku» αποκαλύπτει ένα σημάδι που στο παρελθόν προμήνυε περαιτέρω κέρδη. Η μελέτη δείχνει ότι η βραχυπρόθεσμη δυναμική έχει υπερβεί τη μακροπρόθεσμη τάση. Τα τελευταία πέντε χρόνια, και τα δύο crypto ήταν σημαντικά υψηλότερα ένα χρόνο μετά από κάθε τέτοιο crossover.

Options

Oι τοποθετήσεις στην αγορά options υποδηλώνουν «πονταρίσματα» για τη συνέχιση της ανόδου του Bitcoin. Οι ανοικτές θέσεις για το «χτύπημα» των 80.000 δολαρίων για τον Δεκέμβριο του 2021 ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες για το «χτύπημα» των 40.000 δολαρίων.

Εποχικότητα

Το Bitcoin ξεπέρασε το Ether τον Οκτώβριο του 2018, του 2019 και πέρυσι και το μοτίβο διατηρείται ξανά αυτόν τον μήνα. Κατά μέσο όρο τα τελευταία τρία χρόνια, το Bitcoin ήταν μπροστά από το Ether κατά περίπου 13 ποσοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο - Άνοδος 31% τον Οκτώβριο

Σε υψηλό 5 μηνών το Bitcoin - Πάνω από 2,2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider